Lightroom 7.3 – De nye ting – godt og skidt

En hurtig gennemgang af de nye ting i Lightroom 7.3. Bug og “Fix”.

Opdateringen er efter min mening, en stor forbedring. Der er dog lige en enkelt lille mislyd, håber at Adobe retter den hurtigt.

Raw-filer

Det allere vigtigste for mig, er at jeg nu har gjort mit eget blogindlæg, om at få billeder fra ikke understøttede versioner af kameraer ind i lightroom, overflødigt lige nu. Lige indtil jeg får et nyt kamera – hvilket jeg håber vare mange år endnu 😀

Profiler og Forudindstillinger(Presets)

Forskellen på dem er ret nem at forklare. Profiler er et udgangspunkt og Presets er ofte det endelige med mindre justeringer. Profiler lå tidligere under Kalibrering, men er nu flyttet til Basis, hvor de bør være, da de jo er et udgangspunkt. Hvis man vælger en Preset, vil man ofte kunne se diverse sliders og tone-kurven flyttet rundt, hvor Profiler ikke vil ændre noget.

Presets er ikke flyttet, men ændret. Her har vi så en bug, de bliver ikke længere sortere på tal og bogstaver, hvilket kan give problemer for mange i forhold til deres tidligere indstillinger. Adobe er blevet gjort opmærksomme på dette allerede i beta, men desværre er der ikke gjort noget ved det inden udgivelsen.

Jeg har altid klikket for at se hvad en Preset gjorde, for derefter at lave en undo, så jeg synes det er en lækker opdatering, at man nu kan bruge “mouseover” og se hvad der sker ved brugen af en Preset eller en Profil. Har aldrig kunne bruge billedet under Navigation til noget.

Dehaze

Er flyttet op under Basis, hvor den hele tiden skulle have været. Det er ikke så ofte jeg bruger den, men den bør være noget af det første man stiller på, og derfor høre den til under Basis.

Konklusion

Jeg synes det er en kæmpe opdateringen. Potentialet i profiler, er kæmpe stort, med alle de muligheder der er for at lave sine helt egne profiler i Photoshop, eller importere noget andre har lavet.
Jeg er ikke personligt belastet af den bug der er i Presets, men jeg har ondt af dem der har mange, og som havde et system. Man kan løse noget af problemet ved at bruge Favoritter.

 

 

Forfatter rikkecp

Fotograf bosiddende i Holbæk, Danmark. Fotograferingen er på hobby-plan siden 2015.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s